Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ASR :(

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

При мене вече всичко е ОК , благодарение на Mury
    Alfa Romeo-156-Sportwagon-2.4JTD-150hP-2002

Comment

Изкарай я на магистралата и виж колко вдига, при мен се оправи

Comment

Първоначално публикувано от stoqnkoto Покажи съобщение
        Изкарай я на магистралата и виж колко вдига, при мен се оправи
        Ти шегуваш ли се? Като ѝ вдигнеш максималната скорост изчиства проблемите
        А може би като се изкъпеш гори по-малко....
        Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

Forum.Alfa156.com

Пичове, вижте какво намерих: http://forum.alfa156.net/forum/forum....asp?TID=56817

Англичаните пишат интересни неща. Скоро ще започна с решаването на проблемите.

Comment

Първоначално публикувано от DJ Vladic Покажи съобщение
            Ти шегуваш ли се? Като ѝ вдигнеш максималната скорост изчиства проблемите
            А може би като се изкъпеш гори по-малко....
            Не! Като се изкъпеш не миришеш Скоро имах такъв проблем и така си го реших. УСПЕХ
            Last edited by stoqnkoto; d.m.y г., 21:33.

Comment

При мен е подобно положението. Две седмици след закупуване на колата, периодично започнаха да се изключват всички системи- ABS-ASR-VDC. Това се получи със застудяването на времето, снега и лошите условия, но съм я карал доста малко тогава. Понякога след гасене и палене си работеха системите, понякога не се оправяха. Също и в движение изключваха и включваха. Последните 2 седмици постоянно са изключени системите -ABS-ASR-VDC. Веднъж в движение ми изпищя и светна нещо Stop engine, и на компютъра показа ръчна, а лампата на ръчната на скоростомера мигаше, но бях с поляризирани очила и не можах да осъзная и погледна какво точно се случва, но се оправи след рестарт на Двг. Това го повтори при палене и изписа -EBD faiilure, Stop the engine. При рестарт на двигателя се оправи. Давайте някакви идеи който се е сблъсквал с такъв тип проблем. Закачихме я със Стелт на компа и не показа никакви грешки, което е още по-странно. Но ФиатЕкускана, който имаме, е някакъв демо и не му се доверявам напълно.
              Също да кажа, че мерих напрежението с което зарежда алтернатора. При празен ход е 13.9 а при натисната газ е 14.1 Волта.
              Я си провери бушона на АБС-а,на твойта кола би трябвало да не плюсовата клема отгоре,имат навика да клеясват,та даже и да горят без причина.
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от stoqnkoto Покажи съобщение
                Не! Като се изкъпеш не миришеш Скоро имах такъв проблем и така си го реших. УСПЕХ
                Xaxaaxaxa

Comment

датчик обороти

Пичове, на диагностика показа ляв датчик на оборотите. Тия дни ще го сменя. Вариантите да е прекъсната връзката по пътя се изключва защото по системите нищо не е бутано. Ще пиша другата седмица окончателно като реша проблема.

Comment

Пичове, на диагностика показа ляв датчик на оборотите. Тия дни ще го сменя. Вариантите да е прекъсната връзката по пътя се изключва защото по системите нищо не е бутано. Ще пиша другата седмица окончателно като реша проблема.
                    Огледай кабела на датчика за протривания,един некадърен майстор дето е барал окачването е достатъчен да обърка пътя на кабела,за да се протрие някъде.

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                      Огледай кабела на датчика за протривания,един некадърен майстор дето е барал окачването е достатъчен да обърка пътя на кабела,за да се протрие някъде.
                      На пръв поглед от видимата част няма никъде протрито. Кабела е в цялоста си. Ако има нещо, то ще е навътре, което ще изисква монтаж-демонтаж на жицата. Мисля, че ще го заменя.

Comment

Гледам датчици в един сайт, който ми препоръча един познат. Каза, че цените били доста по-ниски. http://www.mister-auto.bg/bg/datchik...7623_g412.html
                        Да гледам само тези датчици с ЕСП, нали? Или не.

Comment

Busted

Koлеги, реших си проблема със системите. Оказа се, че не е нищо сериозно и фрапиращо. Протрит кабела на датчика. Някой който изобщо не е бил наясно, е сменял нещо по предното окачване го е закрепил отпред на шенкела/носача(или каквото е там). Когато съм карал със 17'' нямаше проблеми, защото джантата е отивала по високо. Но с 15'' зимни веднага при неравностите е започнало да стърже. В резултат кабела е изстърган колкото жичка и респективно датчика не дава никаква информация. Просто мястото му е отзад, зад шенкела. Некомпетентни сервизи ти отварят работа, нерви и средства на вятъра. При смяната на гуми/джанти се заглеждайте от коя страна минават тези кабели, за да предотвратите такива проблеми.

Comment

Koлеги, реших си проблема със системите. Оказа се, че не е нищо сериозно и фрапиращо. Протрит кабела на датчика. Някой който изобщо не е бил наясно, е сменял нещо по предното окачване го е закрепил отпред на шенкела/носача(или каквото е там). Когато съм карал със 17'' нямаше проблеми, защото джантата е отивала по високо. Но с 15'' зимни веднага при неравностите е започнало да стърже. В резултат кабела е изстърган колкото жичка и респективно датчика не дава никаква информация. Просто мястото му е отзад, зад шенкела. Некомпетентни сервизи ти отварят работа, нерви и средства на вятъра. При смяната на гуми/джанти се заглеждайте от коя страна минават тези кабели, за да предотвратите такива проблеми.
                            Другият път ме слушай,не бързай да сменяш

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                              Другият път ме слушай,не бързай да сменяш
                              Мъри, много ти благодаря за съветите. :bow:
                              Просто нямаше как да стане, без смяна на датчика и жицата с него, което с отстъпката ми излезе 84 лв. Не е малко, но се радвам, че само с това се разминах.
                              Между другото тоя кабел подлежи на поправка и се чудя кво да го правя. МИсля да го стегна и някой ако го иска да се споразумеем. Има начини за консервиране на връзката и да не попада влага и да не създава проблеми.

Comment

Ми що не си го отремонтира бре, ами си купи друг, хахахахаххаахах.
                                AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                                Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X